У Канаді пропонують заборонити літати над Білоруссю

У Канаді пропонують заборонити літати над Білоруссю

Укрінформ
Через незаконне затримання режимом Лукашенка Романа Протасевича, Канаді варто заборонити своїм авіакомпаніям літати над Білоруссю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у листі президентки Конгресу українців Канади Олександри Хичій, надісланому міністру закордонних справ Канади Марку Гарно.

“Це викрадення наразило на небезпеку життя понад сотні людей на борту літака. Цей вчинок режиму Лукашенко порушує більше міжнародних угод, ніж можна назвати. Це - акт державного тероризму”, - написала Хичій.

Читайте також: Канада вимагає від Білорусі звільнити затриманих журналістів

У зв’язку із цим, вона закликала уряд Канади вжити ряд кроків, серед яких заборона для канадських авіакомпаній літати над Білоруссю та оголошення попередження для усіх канадців про небезпеку перебування у білоруському авіапросторі.

Хичій також закликала Канаду “працювати із союзниками у НАТО та ЄС над суттєвим посиленням санкцій проти білоруського режиму”.

“Кожен автократ й диктатор світу, в тому числі ключовий спонсор та союзник Лукашенко Володимир Путін, спостерігає, як Західні демократії реагують на нахабний державний тероризм. Якщо реакція буде неефективною, автократії та диктатури отримають додаткове заохочення чинити подібно”, - наголосила президент КУК.

Читайте також: Канада продовжила заборону на пасажирське авіасполучення з Індією та Пакистаном

Як повідомляв Укрінформ, у Національному аеропорту Мінська сьогодні позапланово приземлився літак компанії Ryanair, що летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту.

За наказом Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач. На момент отримання повідомлення цивільний літак знаходився поблизу кордону з Литвою, однак для екстреної посадки він попрямував до Мінська. При цьому екіпаж літака нічого не пояснив пасажирам.

Читайте також: Фейгін: ЄС слід заснувати міжнародний трибунал стосовно Білорусі

У Мінську після екстреної посадки літака затримали засновника каналу Nexta, що висвітлював протести в країні після сфальшованих президентських виборів президента Білорусі у серпні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-