Генсек ООН вітає відмову США від захисту інтелектуальної власності на COVID-вакцини

Генсек ООН вітає відмову США від захисту інтелектуальної власності на COVID-вакцини

Укрінформ
Генсек ООН Антоніу Гуттеріш вітає рішення США щодо безпрецедентної відмови від захисту інтелектуальної власності на COVID-вакцини, оскільки це сприятиме збільшенню надходжень за механізмом COVAX.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це повідомив прессекретар генсека ООН Стефан Дюжаррік на брифінгу у четвер.

«Генеральний секретар вітає безпрецедентну підтримку урядом Сполучених Штатів відмови від захисту інтелектуальної власності щодо вакцин проти COVID-19, про яку було оголошено вчора», - сказав Дюжаррік.

Читайте також: У США вакцинували понад 40% дорослих

На переконання Генсека ООН, це дає виробникам вакцин можливість поділитися знаннями і технологіями, що дасть змогу ефективно розширювати місцеве виробництво вакцин й може значно збільшити поставки в рамках механізму COVAX.

При цьому, додав речник Генерального секретаря ООН, слід забезпечити країни необхідними матеріалами для виробництва цих вакцин.

Читайте також: Штати починають планувати експорт вакцини AstraZeneca

Як повідомлялося, 6 травня адміністрація президента США Джо Байдена, всупереч позиції великих фармацевтичних компаній, підтримала відмову від захисту інтелектуальної власності для вакцин проти COVID-19, аби сприяти боротьбі з пандемією.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреєсус підтримав рішення США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-