Штати починають планувати експорт вакцини AstraZeneca

Штати починають планувати експорт вакцини AstraZeneca

Укрінформ
Білий дім оголосив про початок роботи над планами розподілу серед інших країн мільйонів доз COVID-вакцини AstraZeneca, виробленої у США.

Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі, передає кореспондент Укрінформу.

«Адміністрація розглядає варіанти розподілу виготовленої у США вакцини AstraZeneca впродовж кількох наступних місяців»,- сказала Псакі.

Вона нагадала, що в США вже затверджені три вакцини, однак препарат від AstraZeneca не проходив відповідних процедур схвалення американськими регуляторами.

Читайте також: ЕМА рекомендувало продовжити щеплення вакциною AstraZeneca

«Перш ніж будь-які дози препарату AstraZeneca будуть відправлені зі Сполучених Штатів, Агентство контролю за медикаментами та харчовими продуктами (FDA) підтвердить, що вони відповідають вимогам якості», - пояснила Псакі.

Речниця Білого дому також зазначила, що найближчим часом адміністрація США оголосить більше деталей про плани поширення вакцин серед інших країн.

Читайте також: ЄС судитиметься з AstraZeneca через невиконання COVID-контракту

Як повідомляв Укрінформ, компанії Moderna, Pfizer, а також Johnson&Johnson забезпечили виробництво у необхідних для США обсягах вакцини проти COVID-19. Останнім часом масова вакцинація охоплює в середньому 2,74 млн американців за день.

На початку вакцинації керівництво США заявило, що готове буде експортувати вакцини після того, як забезпечить ними населення країни.

Фото: Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-