Канада замовила у Pfizer третю й четверту дози COVID-вакцини

Канада замовила у Pfizer третю й четверту дози COVID-вакцини

Укрінформ
Канада уклала із Pfizer угоду на поставку протягом наступних двох років бустерних доз вакцини від COVID-19 для покриття усього населення країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві розповів прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“У той час, як все більше канадців отримають щеплення від COVID-19, важливо планувати на майбутнє. Ми домовилися із Pfizer про закупівлю наступного року 35 млн бустерних доз і ще 30 млн - у 2023-му”, - сказав Трюдо.

Читайте також: ЄС домовляється із Pfizer про поставку ще 1,8 мільярда доз вакцини

Він додав, що угода передбачає можливість для Канади збільшити своє замовлення на 30 млн додаткових доз у 2022 та 2023 роках і замовити 60 млн доз у 2024-му. “Pfizer - надійний партнер Канади у цій боротьбі із COVID-19, тож ми раді стати однією з перших держав, яка уклала з компанією подібну угоду на майбутнє”, - зазначив прем’єр-міністр.

За його словами, замовлені бустерні дози “будуть найновішим різновидом вакцини Pfizer, розробленим на основі досліджень та випробувань, й вони допоможуть нам контролювати вірус”. “На цьому робота не припиняється. Ми також проводимо перемовини з іншими виробниками вакцин щодо їх планів на бустерні дози”, - зауважив Трюдо.

Читайте також: У Польщі та Мексиці виявили підроблені вакцини Pfizer

Як повідомлялося, керівник Pfizer Альберт Бурла раніше заявив, що для підтримки імунітету людини від COVID-19 буде потрібна щорічна вакцинація та третя доза вакцини десь між шостим і дванадцятим місяцем.

Як відомо, загальне населення Канади становить трохи більш як 38 мільйонів людей.

Фото: Global Look Press/Aurelien Morissard

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-