У Польщі та Мексиці виявили підроблені вакцини Pfizer

У Польщі та Мексиці виявили підроблені вакцини Pfizer

Укрінформ
Майже 80 людям у Мексиці вкололи підроблену вакцину від коронавірусу нібито виробництва Pfizer/Biontech, а в Польщі намагалися під виглядом вакцини продати ліки від зморшок.

Як передає Укрінформ, відповідну інформацію компанія Pfizer підтвердила CBS.

У компанії повідомили, що флакони вакцини, виявлені в Мексиці, мали фальшиву етикетку, а підробки ціною понад $1 тисячу за флакон ввели майже 80 особам у госпітальних умовах.

Зазначається, що в Польщі фальшиву вакцину Pfizer з рідиною проти зморшок у флаконах виявили на приватній квартирі. За інформацією компанії, підробку ще не встигли пустити у продаж.

"Ми усвідомлюємо, що в умовах середовища, де просто та зручно займатися електронною комерцію на умовах анонімності в інтернеті, поширюватиметься шахрайство, підробки та інша незаконна діяльність, що стосується вакцин та лікування COVID-19», - заявив представник Pfizer.

Читайте також: Кількість антитіл після щеплення Pfizer та AstraZeneca приблизно однакова

Раніше повідомлялося, що Інтерпол заарештував понад 80 людей та вилучив тисячі фальшивих вакцин від COVID-19 на складах та у виробничих приміщеннях Китаю та Південної Африки.

В організації ще минулого року попереджали про ризики скоєння злочинів, пов'язаних із вакцинами проти COVID-19, в усьому світі, зокрема крадіжки, підробку документів і неправдиву рекламу підроблених вакцин.

Фото: Shutterstock.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-