У штаб-квартирі ООН відкрилася фотовиставка, присвячена Чорнобилю

У штаб-квартирі ООН відкрилася фотовиставка, присвячена Чорнобилю

Фото
Укрінформ
9 квітня у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку відкрилася виставка фотографій «Чорнобиль-35: Сучасна історія історичної трагедії», присвячена роковинам аварії на ЧАЕС.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, експозиція з більш як двох десятків фотографій, організована Постійним представництвом України при ООН та розташована у вестибюлі штаб-квартири Організації Об’єднаних Націй.

«Ми свідомо пішли на те, щоб відкрити експозицію раніше від 26 квітня, коли сталася трагедія, тому що потрібно постійно нагадувати про неї країнам-членам ООН», - сказав у коментарі Укрінформу постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

За його словами, «весь квітень буде чорнобильським місяцем у штаб-квартирі ООН», а 26 квітня відбудеться урочисте засідання Генеральної Асамблеї, присвячене чорнобильській трагедії.

Читайте також: МКІП оголосило конкурс із концепції виставки до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

За словами постпреда, свої фотографії для виставки також надали президент Латвії Егілс Левітс, біографія якого пов’язана з ліквідацією аварії на ЧАЕС, Естонія та Швеція.

«Радіація вбиває – так само, як убиває дезінформація, - зазначив Кислиця. - Тому дезінформація є сучасною радіацією, яку використовує Російська Федерація».

За словами постпреда, розташування виставки обране невипадково. «Виставка розташована буквально на вході в ту частину штаб-квартири ООН, куди заходять делегати коли прямують на засідання Генеральної Асамблеї».

Кислиця відзначив, що хоча трагедія стосується також білоруського та російського народів, українська сторона принципово не запрошувала до участі представників РФ та Білорусі.

«Я не можу організовувати на сьогодні спільні заходи з політичними представниками режимів, які вбивають українських громадян», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів України схвалив план заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи. Він передбачає організацію і проведення низки мистецьких заходів, круглих столів, конференцій та акцій, метою яких є підвищення обізнаності про аварію на Чорнобильській АЕС та вшанування пам’яті людей, які загинули внаслідок цієї катастрофи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-