У Словаччині ще два міністри пішли у відставку через скандал із російською вакциною

У Словаччині ще два міністри пішли у відставку через скандал із російською вакциною

Укрінформ
Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок і міністр освіти, науки, досліджень та спорту Браніслав Грелінг подали у відставку на тлі політичної кризи, пов’язаної із закупівлею російської вакцини проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал Aktuality.

Зазначається, що глава МЗС, який зараз у Брюсселі, письмово повідомив прем’єр-міністра Ігоря Матовича про свою відставку та попрощався з колегами.

«Я прошу вас зробити все можливе, щоб дотримуватись заяв уряду у сфері зовнішньої та європейської політики за будь-якого внутрішньополітичного розвитку», - написав Корчок.

Читайте також: У Криму окупанти розганяють чутки про відкриття адмінмежі для охочих вакцинуватися Sputnik V

Водночас міністр освіти, науки, досліджень та спорту Словаччини Браніслав Грелінг оголосив про відставку під час засідання уряду в середу.

Раніше президент Словаччини Зузана Чапутова закликала прем'єр-міністра Ігоря Матовича піти у відставку, аби покласти край політичній кризі, спричиненій його рішенням придбати російську вакцину проти коронавірусу "Спутник V".

Як повідомляв Укрінформ, у Словаччині вже пішли у відставку міністри з питань праці, економіки, юстиції та охорони здоров’я.

Читайте також: У Європейському медагентстві порівняли екстрений допуск «Спутник V» з «російською рулеткою»

Урядову кризу у країні спричинила таємна закупівля російської вакцини "Спутник V". Президент і члени коаліції розкритикували домовленості глави уряду з Москвою про постачання 2 млн доз цього препарату, який не отримав схвалення ні з боку Європейського агентства з лікарських засобів, ні з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Партія SAS висунула вимогу про відставку Матовича, а в разі її невиконання до 24 березня погрожує вийти з коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-