Президентка Словаччини закликала прем’єра піти у відставку через скандал з російською вакциною

Президентка Словаччини закликала прем’єра піти у відставку через скандал з російською вакциною

Укрінформ
Президентка Словаччини Зузана Чапутова закликала прем'єр-міністра Ігоря Матовича піти у відставку, аби покласти край політичній кризі, спричиненій його рішенням придбати російську вакцину проти коронавірусу "Спутник V".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

«Важливо, щоб прем'єр-міністр подав у відставку і дав змогу виконати коаліційну угоду про відновлення уряду. Позиція окремої людини не є важливішою за інтереси країни та її громадян», - заявила Чапутова після того, як прийняла відставку міністра юстиції Марії Колікової.

Раніше Матович заявив про готовність піти з посади заради збереження урядової коаліції на тлі скандалу із закупівлями російської вакцини "Спутник V".

Як повідомляв Укрінформ, у Словаччині вже пішли у відставку міністри з питань праці, економіки, юстиції та охорони здоров’я.

Читайте також: Скандал із російською вакциною: у Словаччині подав у відставку вже третій міністр

Урядову кризу у країні спричинила таємна закупівля російської вакцини "Спутник V". Президент і члени коаліції розкритикували домовленості глави уряду з Москвою про постачання 2 млн доз цього препарату, який не отримав схвалення ні з боку Європейського агентства з лікарських засобів, ні з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Партія SAS висунула вимогу про відставку Матовича, а в разі її невиконання до 24 березня погрожує вийти з коаліції.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-