У Європейському медагентстві порівняли екстрений допуск «Спутник V» з «російською рулеткою»

У Європейському медагентстві порівняли екстрений допуск «Спутник V» з «російською рулеткою»

Укрінформ
Екстрений допуск окремими країнами ЄС російської вакцини від коронавірусу «Спутник V», яка не отримала схвалення з боку Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА), схожий на смертельну гру «російська рулетка».

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала представник Австрійського агентства з питань здоров’я та продовольчої безпеки (AGES), голова ради правління ЕМА Кріста Віртумер-Гохе в ефірі австрійського телеканалу ORF.

«Угорщина ухвалила рішення про екстрений допуск (російської вакцини «Спутник V» – ред.) в країні…Правова система передбачає екстрений допуск: якщо уряд ухвалює відповідне рішення, тоді це можливо. Але у такому випадку це, до певної міри, схоже на «російську рулетку», - зазначила Віртумер-Гохе, коментуючи питання про те, що Угорщина, Чехія та Словаччина вирішили використовувати «Спутник V» у рамках так званого «національного екстреного допуску» і чи планує це зробити Австрія.

Читайте також: Білий дім готовий усіма засобами протистояти фейкам РФ про вакцини

Віртумер-Гохе зазначила, що у випадку із «Спутник V» російська сторона повинна спочатку надати для перевірки усі документи щодо вакцини. Крім того, додала вона, наразі не представлено жодних даних за підсумками проведених щеплень цією вакциною. «Це все – невідоме. І тому я б рекомендувала не надавати національний екстрений допуск (російській вакцині від коронавірусу «Спутник V» – ред.)», - сказала Віртумер-Гохе.

Вона наголосила, що громадяни мають право на отримання «справді надійних та ефективних лікарських засобів».

За словами голови ради правління ЕМА, «Спутник V» може бути у майбутньому допущений у ЄС лише після проведення усіх відповідних перевірок на предмет якості та ефективності, як це відбувається із вакцинами інших виробників.

Читайте також: Продаж «Спутника V» у Європу: Данілов нагадує, що РФ не поспішає вакцинувати своє населення

Як повідомлялося, російську вакцину від коронавірусу «Спутник V» розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалеї. Препарат був схвалений Міністерством охорони здоров'я РФ 11 серпня 2020 року попри те, що третя фаза його випробувань не проводилася.

Світові експерти висловили сумнів у дієвості цієї вакцини.

Європейське агентство з лікарських засобів не схвалило використання «Спутник V» на території ЄС, заявку щодо чого російська сторона подала лише недавно.

Це не завадило правопопулістському уряду Угорщини закупити в Росії партію вакцини «Спутник V». Також про намір використовувати російську вакцину заявили у Словаччині та Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-