У Криму окупанти розганяють чутки про відкриття адмінмежі для охочих вакцинуватися Sputnik V

У Криму окупанти розганяють чутки про відкриття адмінмежі для охочих вакцинуватися Sputnik V

Укрінформ
Російська Федерація поширює в тимчасово окупованому Криму наративи про нібито проблеми з вакцинацію проти COVID-19 в Україні й можливе відкриття адміністративної межі для приїзду українців, охочих щепитися російською вакциною Sputnik V.

Про це розповіла заступниця постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева під час форуму «Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз ми живемо в умовах пандемії коронавірусу. Російська Федерація зараз намагається просувати такий наратив, що от в Україні є проблеми з вакцинуванням, а вони своїм "Спутником" готові вакцинувати всіх, хто, наприклад, до них приїде. І ми не виключаємо, і ми це бачимо за тими повідомленнями, які ходять всередині Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, що вони будуть відкривати адмінмежу з Кримом і будуть запрошували наших мешканців для вакцинування", - зазначила вона.

Читайте також: Скандал із російською вакциною: у Словаччині подав у відставку вже третій міністр

Водночас Ташева підкреслила, що Україна як держава працює над тим, аби дати змогу, у тому числі й українцям, які наразі мешкають на тимчасово непідконтрольній території, зробити щеплення сертифікованою в Україні вакциною проти COVID-19.

Вона нагадала, що нещодавно РНБО затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму. За її словами, наскрізною лінією в цьому документі йде питання збереження та відновлення зв'язків з нашими громадянами і надання різного роду сервісів цим людям.

Читайте також: Українців не вакцинуватимуть російським Sputnik V - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки й оборони України 11 березня затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-