Британія ввела санкції проти Китаю через порушення прав уйгурів

Британія ввела санкції проти Китаю через порушення прав уйгурів

Укрінформ
Британія слідом за Канадою, США та ЄС запровадила персональні санкції щодо кількох китайських посадовців за порушення владою КНР прав мусульманських меншин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті британського уряду.

Британія вперше запроваджує заморожування активів та заборону на виїзд проти чотирьох чиновників Китаю, а також органу безпеки китайської провінції Сіньцзянь, відповідно до глобального режиму санкцій з прав людини за системні порушення проти уйгурів та інших національних меншин.

Читайте також: США та Канада ввели санкції проти Китаю через переслідування й тортури уйгурів

Санкції спрямовані проти 4 високопоставлених чиновників та Бюро громадської безпеки виробничого та будівельного корпусу провінції Сіньцзянь.

"Не можна ігнорувати докази поширених порушень прав людини у Синьцзяні, зокрема масові затримання та стеження, повідомлення про катування та примусову стерилізацію", - заявив очільник МЗС Британії Домінік Рааб.

Читайте також: У США обмежили ввезення бавовни з Китаю через утиски уйгурів

Як повідомлялося, напередодні у ЄС звинуватили китайських чиновників у масових затриманнях представників мусульманської меншини - уйгурів та порушеннях прав людини в провінції Сіньцзянь і запровадили перші санкції проти Пекіна з часів ембарго на продаж зброї 1989 року.

Канада також запровадила персональні санкції щодо кількох китайських посадовців через порушення владою КНР прав мусульманських меншин.

Раніше міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій щодо двох високопоставлених керівників Сінцзянського автономного округу Китаю, причетних до переслідування етнічних уйгурів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-