Пекін попередив ЄС про наслідки через ймовірні санкції за порушення прав людини

Пекін попередив ЄС про наслідки через ймовірні санкції за порушення прав людини

Укрінформ
Посол КНР у Брюсселі закликав чиновників ЄС "добре подумати", перш ніж вступати у конфронтацію.

Про це повідомляє Euractiv, передає Укрінформ.

«Я хочу наголосити, що санкції - це конфронтація. Санкції, засновані на брехні, можна трактувати як умисну атаку на безпеку та розвиток Китаю", - заявив посол КНР в ЄС Чжан Мін.

Наступного понеділка (22 березня) ЄС може запровадити санкції щодо чотирьох китайських чиновників та однієї організації, заборонивши фігурантам в'їзд до ЄС та заморозивши їх активи за порушення прав уйгурів у Сіньцзяні та реформу виборчої системи у Гонконзі.

Читайте також: Парламент Китаю схвалив посилення контролю за Гонконгом

За даними правозахисних організацій, щонайменше мільйон представників уйгурів та інших мусульманських меншин ув'язнені у сотнях таборів у китайській провінції Сіньцзян. Китай також звинувачують у порушенні прав жінок зі спільнот національних меншин та примусовій роботі ув'язнених.

Китай рішуче заперечує всі звинувачення у примусовій праці уйгурів у Сіньцзяні та заявляє, що вони проходять програми з навчання.

Читайте також: «Велика сімка» закликала Пекін припинити тиск на демократію в Гонконзі

Як повідомлялося, у розташованому на заході Китаю Сіньцзян-Уйгурському автономному окрузі офіційний Пекін вдається до масових затримань, примусової праці та інших порушень щодо представників мусульманської меншини уйгурів.

У липні минулого року Адміністрація президента США Дональда Трампа запровадила обмежувальні заходи проти 11 китайських компаній через їхню причетність до порушень прав уйгурів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-