Британські ВМС рік патрулюватимуть в Арктиці для протидії Росії та Китаю – ЗМІ

Британські ВМС рік патрулюватимуть в Арктиці для протидії Росії та Китаю – ЗМІ

Укрінформ
Військово-морські сили Великої Британії будуть постійно перебувати за Північним полярним колом, щоб протистояти стратегічній перевазі Росії та Китаю в тому, що стосується контролю над новими торговими маршрутами, що відкриваються в результаті танення льодів в Арктиці.

Про це повідомляє The Times із посиланням на джерела, передає Укрінформ.

«Успіх у світі залежить від торгівлі, і якщо торгівельні шляхи відкриються, ми повинні пересвідчитися, що вони залишаються відкритими і не контролюються однією або двома країнами», — цитує видання слова свого джерела в британських ВМС.

Як зазначається, в найближчі місяці до складу багатонаціональної оперативної групи в Баренцевому морі увійде британський фрегат — на тлі побоювань, що зміна клімату може призвести до встановлення Москвою контролю над полярними регіонами. Лондон також побоюється, що Росія і Китай можуть використовувати в своїх інтересах нові морські шляхи, які з’являються за Північним полярним колом у міру танення льодів.

Читайте також: Уряд Канади не дозволив продати Китаю золоту копальню в Арктиці

У вересні 2020 року 2 британські винищувачі Typhoon і фрегат Sutherland були направлені за полярне коло, щоб продемонструвати прихильність країн НАТО вільній навігації в даному регіоні.

Читайте також: Українські вчені прогнозуватимуть зміни клімату в Антарктиді та Арктиці

Кліматичні зміни будуть визначені як «серйозна загроза безпеці» в комплексному огляді питань безпеки, оборони і зовнішньої політики країни, пише видання.

Фото: CHARLES BALL/ROYAL NAVY/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-