Уряд Канади не дозволив продати Китаю золоту копальню в Арктиці

Уряд Канади не дозволив продати Китаю золоту копальню в Арктиці

Укрінформ
Федеральний уряд Канади відмовився надати дозвіл китайській державній корпорації на придбання золотої копальні в Арктиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив президент канадської компанії TMAC Resources, якій належить копальня.

“Угода, за якою Shandong придбав би 100% ТМАС, яку було оголошено 8 травня 2020 року та погоджено 97% власників акцій 26 червня 2020 року, не отримала дозволу органів влади Канади й не відбудеться”, - сказав президент компанії.

Читайте також: Уряд Канади звільнив хокеїстів НХЛ від обов'язкового карантину

Хоча федеральний уряд Канади не оприлюднив мотивів свого рішення, воно було ухвалене на основі закону “Про інвестування в Канаді”, який дає уряду право відмовляти в продажі стратегічних підприємств та об’єктів іноземним інвесторам.

Китайська державна корпорація Shandong була готова вкласти понад 200 млн дол. у придбання розташованої у поселенні Хоуп-Беї, що у канадській північній території Нунавут, золотої копальні, яка належить компанії TMAC Resources.

Читайте також: Для в'їзду в Канаду теж знадобиться пройти тестування на COVID-19

Нагадаємо: відносини між Канадою та Китаєм наразі переживають спад, викликаний арештом на запит США у Ванкувері фіндиректора Хуавей Менг Ванжу й невиправданим затриманням у Китаї двох громадян Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-