Для в'їзду в Канаду теж знадобиться пройти тестування на COVID-19

Для в'їзду в Канаду теж знадобиться пройти тестування на COVID-19

Укрінформ
Канада вимагатиме у всіх відвідувачів наявності негативного результату аналізу на COVID-19.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві сказав міністр міжурядових відносин Канади Домінік Леблан.

“Канада незабаром запровадить вимогу до усіх пасажирів мати негативний ПЛР тест, зданий за три дні до прибуття до країни”, - сказав Леблан.

За його словами, нові правила почнуть діяти упродовж тижня.

Читайте також: Британський мутований коронавірус дістався Канади

Водночас міністр громадської безпеки Канади Біл Блер наголосив, що нова вимога не замінює обов’язкового двотижневого карантину для усіх, хто приїжджає до Канади з-за кордону.

“Це не альтернатива карантину, а додатковий захід безпеки”, - зазначив Блер.

Він наголосив, що уряд Канади закликає відмовитися від міжнародних подорожей у часи пандемії.

“Федеральний чи будь-який інший уряд у Канаді не можуть завадити канадцям подорожувати, однак ми закликаємо утриматися від усіх неважливих подорожей. Якщо ви все ж змушені подорожувати, пам’ятайте, що після повернення до Канади повинні дотримуватися вказівок та перебувати у карантині 14 днів. Це не лише правильний вчинок, а й вимога закону, за недотримання якої можуть бути серйозні наслідки”, - зауважив міністр.

Читайте також: Канада отримала першу партію вакцини від COVID-19 виробництва Moderna

Як відомо, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості іноземців, однак ніколи не забороняла в’їзд або виїзд своїм громадянам. Таким чином, нові вимоги, запроваджені для убезпечення від поширення COVID-19 з-за кордону, поширюватимуться переважно на громадян й постійних жителів Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-