Британський мутований коронавірус дістався Канади

Британський мутований коронавірус дістався Канади

Укрінформ
Перший випадок інфікування мутованим коронавірусом виявили в Канаді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться в поширеному урядом канадської провінції Онтаріо пресрелізі.

“Оголошуємо про два перші в Онтаріо підтверджені випадки інфікування різновидом COVID-19, вперше виявленим у Великобританії. Цей різновид вже був виявлений у багатьох інших країнах, серед яких: Данія, Бельгія, Австралія та Нідерланди”, - заявили в уряді Онтаріо. 

Читайте також: У Канаді нарахували вже понад 75 тисяч хворих на COVID-19

У відомстві додали, що інфікування новим різновидом коронавірусу підтвердили у “пари з міста Дурхам, яка не подорожувала, не перебувала у контакті з інфікованими й особами із групи підвищеного ризику”.

“Обоє інфікованих були поінформовані та перебувають у самоізоляції”, - запевнили в уряді. 

Зазначається, що “з продовження приймання міжнародних авіарейсів, виявлення в Онтаріо нового різновиду вірусу не викликає здивування”.

“Онтаріо — перша провінція Канади, яка виявила цей варіант”, - стверджується у пресрелізі.

Читайте також: Канада отримала першу партію вакцини від COVID-19 виробництва Moderna

За даними уряду Онтаріо, “моделювання та епідеміологічні дослідження наводять на думку, що різновид COVID-19, вперше виявлений у Великобританії, може поширюватися легше й швидше, однак немає доказів, що він спричиняє важчий перебіг хвороби”.

“Немає доказів, які свідчили б, що затверджені Департаментом охорони здоров’я Канади вакцини матимуть проти нового різновиду меншу ефективність”, - підсумовується у заяві.

Зазначимо, що упродовж останніх тижнів швидкість поширення хвороби у Канаді продовжує зростати й у деяких регіонах влада була вимушена відновити частину скасованих раніше карантинних обмежень. У Квебеку та Онтаріо від сьогодні набирає чинності повторний локдаун.

Додамо, що в сусідніх із Канадою США, які залишаються епіцентром світової пандемії COVID-19, вже виявили понад 19 мільйонів хворих й зареєстрували понад 338 тис. смертей від нового коронавірусу. Аби вберегти себе від завезення хвороби з-за кордону, Канада ще в березні закрила свої кордони для більшості подорожувальників. Нещодавно заборону на перетин іноземцями кордону було продовжено до кінця січня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-