YouTube блокує канали військових М'янми на тлі загострення насильства

YouTube блокує канали військових М'янми на тлі загострення насильства

Укрінформ
YouTube почав блокувати канали, якими керують військові М'янми, після різкої ескалації насильства в країні, спричиненого військовим переворотом 1 лютого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Заблоковані канали належали мовникам MRTV та Myawaddy Media.

"Ми припинили роботу кількох каналів та видалили кілька відеороликів з YouTube згідно з нашими правилами спільноти та чинним законодавством", - заявив представник YouTube.

Мережа TikTok, керована китайським технологічним гігантом ByteDance, також заявила, що працює над вилученням деяких матеріалів з мовників М'янми.

"Пропаганді ненависті та насильства однозначно немає місця на нашій платформі", - заявив представник TikTok.

Як повідомлялося, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: У М'янмі поновилися протести

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Он М'їн були заарештовані.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконує роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належить керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

За даними ООН, після перевороту в країні вбиті понад 50 протестувальників.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-