У М'янмі поновилися протести

У М'янмі поновилися протести

Укрінформ
У М'янмі вранці в неділю десятки тисяч протестувальників знову вийшли на вулиці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Протестувальники продовжили участь в акціях попри нічні рейди військових у місті Янгон з метою придушення протестів.

Наймасштабніші протести відбулися у другому за величиною місті М'янми - Мандалай, де активісти влаштували акцію протесту після двох хвилин мовчання на вшанування пам'яті протестувальників, вбитих раніше поліцією та військовими.

Як зазначається, рано-вранці до кількох районів Янгона увійшли військові та поліція, відкривши вогонь. За словами місцевих мешканців, вони заарештували щонайменше трьох осіб у селищі К'яуктада.

Читайте також: У М'янмі поліція знову розігнала протест «сльозогоном» та світлошумовими гранатами

Як повідомлялося, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Он М'їн були заарештовані.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконує роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належить керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

За даними ООН, після перевороту в країні вбиті понад 50 протестувальників.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Фото: STR/AFPT/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-