США вітають зусилля із припинення конфлікту у Нагірному Карабасі

США вітають зусилля із припинення конфлікту у Нагірному Карабасі

Укрінформ
США вітають зусилля із пошуку тривалого політичного вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йшлося під час розмови державного секретаря США Ентоні Блінкена та прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна, заявив речник Держдепу Нед Прайс.  

"Держсекретар привітав зусилля із пошуку тривалого політичного вирішення конфлікту у Нагірному Карабасі, що піде на користь жителям регіону", - сказав Прайс.

Він додав, що "секретар Блінкен та прем'єр-міністр Пашинян наголосили на важливості двостороннього партнерства між США та Вірменією". "Секретар наголосив на важливості поваги до верховенства права та демократичних інституцій, а також висловив нашу незмінну підтримку розвитку демократичних процесів та інститутів у Вірменії", - зауважив речник.

Як повідомлялося, 25 лютого Генштаб ЗС Вірменії зажадав відставки уряду та прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його у невмінні приймати адекватні рішення в даній кризовій та критичній для вірменського народу ситуації. У той же день Пашинян під час прямого етеру заявив, що ухвалив рішення звільнити з посади очільника Генштабу Оніка Гаспаряна.

Читайте також: Протести в Єревані: в урядовій будівлі вимагали відставки Пашиняна

У Єревані пройшли мітинги прихильників та опонентів Пашиняна. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, там, де будівля парламенту Вірменії та оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, що триватимуть до відставки Пашиняна.

У суботу стало відомо, що президент Вірменії Армен Саркісян не підписав проєкт указу прем'єр-міністра Нікола Пашиняна про відставку начальника Генерального штабу ЗС РА, генерал-лейтенанта Оніка Гаспаряна. Він повернув його в апарат прем'єра з запереченнями. Пашинян одразу ж відправив його президенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-