Протести в Єревані: в урядовій будівлі вимагали відставки Пашиняна

Протести в Єревані: в урядовій будівлі вимагали відставки Пашиняна

Укрінформ
В Єревані кілька десятків активістів провели в понеділок в урядовій будівлі №3 акцію протесту з вимогою відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

Про це повідомляє агентство Новини-Вірменія, передає Укрінформ.

В урядовій будівлі №3 розташовуються, зокрема, МОЗ, Міністерство діаспори, Міністерство навколишнього середовища, Міністерство праці та соціальних питань, Національний статистичний комітет та інші державні відомства.

На вході активістів спробували затримати співробітники охорони, проте мітингувальники пройшли всередину будівлі і почали скандувати гасла «Вірменія без Нікола», «Нікол Пашинян повинен піти».

Читайте також: У керівній партії Вірменії заговорили про імпічмент президенту

«Ця влада відтепер не є представником національних інтересів Вірменії. Ця влада не має права представляти нас як народ, як держава. Ваш керівник - прем'єр-міністр - не має зв'язку з Вірменією. Його підтримують лише Туреччина і Азербайджан», - заявив один з промовців.

Він закликав співробітників міністерств не піддаватися на провокації і нічого не боятися.

Учасники акції закликали також поліцейських наслідувати приклад армії, «яка стоїть поруч із народом».

Як повідомлялося, 25 лютого Генштаб ВС Вірменії затребував відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його в невмінні приймати адекватні рішення в даній кризовій та критичній для вірменського народу ситуації. У той же день Пашинян під час прямого ефіру заявив, що ухвалив рішення звільнити з посади главу Генштабу Оніка Гаспаряна.

Читайте також: Пашинян знову вимагає від президента Вірменії звільнити керівника Генштабу

У Єревані пройшли мітинги прихильників і опонентів Пашиняна. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, там, де будівля парламенту Вірменії, і оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, які триватимуть до відставки Пашиняна.

У суботу стало відомо, що президент Вірменії Армен Саркісян не підписав проєкт указу прем'єр-міністра Нікола Пашиняна про відставку начальника Генерального штабу ЗС РА, генерал-лейтенанта Оніка Гаспаряна. Він повернув його в апарат прем'єра з запереченнями. Пашинян одразу ж відправив його президенту.

На понеділок в Єревані заплановані два мітинги - прихильників Пашиняна, який пройде на площі Республіки о 18:30, і опозиції - він відбудеться о 18:00 на проспекті Баграмяна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-