Німецький Commerzbank закриває рахунки Russia today i Ruptly – Ткаченко

Німецький Commerzbank закриває рахунки Russia today i Ruptly – Ткаченко

Укрінформ
Німецький Commerzbank закриває рахунки російських ЗМІ - Russia today i Ruptly, і все більше держав на міжнародному рівні визнають, що медіа Кремля негативно впливають на інформаційний простір.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Ткаченко зазначив, що у відповідь на це Кремль вже навіть не приховує, що даватиме жорсткий опір, та видає попереджувальні сигнали із закликом до Німеччини одуматися. І відкрито шантажує заявою, що функціонування німецьких ЗМІ в Росії буде під питанням.

“Що тішить, проросійська пропаганда все частіше блокується в європейських країнах. І все більше держав на міжнародному рівні визнають, що медіа Кремля негативно впливають на їхній інформаційний простір. Це вже давно не «прецедент» і не «збіг»”, - написав міністр.

Читайте також: Росія веде пропаганду проти американських вакцин – NYT

Він зазначив: “Як на мене, маємо хороший сигнал для інших країн переглянути змістову присутність РФ у їхньому медіапросторі. Досить тоталітарній пропаганді паразитувати в демократичних країнах. Пропагандистські наративи і нескінченні фейки мають демонструватись загалу, завдяки відкритій боротьбі з дезінформацією. Треба розвивати критичне мислення та медіаграмотність. Чим більше країн це визнають, тим менше інформаційного сміття буде в світі".

Як повідомляв Укрінформ, Ткаченко порівняв звичку мити руки з перевіркою фейків Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-