Катери, радари і не тільки: що в пакеті допомоги Пентагона для України

Катери, радари і не тільки: що в пакеті допомоги Пентагона для України

Укрінформ
Після оголошення в понеділок про виділення Україні $125 мільйонів у сфері безпеки Пентагон закликав українську сторону не зупиняти реформи в оборонному секторі.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному Міноборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністерство оборони (США – ред.) закликає Україну продовжувати проведення реформ, які посилюють цивільний контроль над військовими, сприяють підвищенню прозорості та підзвітності в оборонній промисловості та закупівлях, а також модернізують її оборонний сектор в інших ключових сферах відповідно до принципів та стандартів НАТО», - підкреслили в Пентагоні.

Водночас у Міноборони США уточнили, що конкретно передбачає $125 мільйонів, офіційно виділених у межах Ініціативи підтримки України у сфері безпеки (USAI).

Читайте також: Пентагон виділив пакет допомоги Україні на $125 мільйонів

«Пакет USAI включає два додаткові озброєні патрульні катери Mark IV для посилення можливостей України для патрулювання й захисту своїх територіальних вод», - зауважили в Пентагоні.

Таким чином, українська сторона отримає вісім таких катерів від Сполучених Штатів.

Крім того, пакет підтримки для України передбачає надання додаткових контрартилерійських радарів і тактичного обладнання; постійну підтримку супутникової зйомки; обладнання для надання військової медичної допомоги та бойової евакуації.

Як підкреслили в оборонному відомстві США, це сприятиме «посиленню можливостей для ураження противника, а також управління, контролю та ситуативної обізнаності українських сил».

Читайте також: Таран провів переговори з п'ятьма міністрами оборони країн НАТО

Україна також отримає ще $150 мільйонів цього року, якщо Пентагон разом з Державним департаментом США підтвердять, що Україна досягла достатнього прогресу у ключових оборонних реформах.

Читайте також: Що Байден казав про Україну

Як повідомлялося, з 2014 року Сполучені Штати виділили Україні допомогу у сфері безпеки на понад $2 мільярди і продовжують надавати підтримку ЗСУ у реалізації реформ та просуванні її євроатлантичних прагнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-