ЄСПЛ вимагає від Росії негайно звільнити Навального

ЄСПЛ вимагає від Росії негайно звільнити Навального

Документ
Укрінформ
Європейський суд з прав людини виступив з вимогою до Росії негайно звільнити з-під варти опозиційного політика Олексія Навального.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на блог Навального, в якому опубліковано відповідне рішення.

«Палата з семи суддів Суду вирішила в інтересах сторін та належного ведення розгляду дати вказівку Росії відповідно до правила 39 Регламенту Суду звільнити заявника», - йдеться у повідомленні.

Суд прийняв таке рішення, «розглянувши обставини і можливості загрози життю заявника» з урахуванням «загальних обставин поточного перебування заявника під вартою». У суді наголосили, що забезпечувальні заходи було вжито «без шкоди для вирішення по суті цієї справи».

Читайте також: Адвокати Навального звернулися до Ради Європи у зв'язку зі «справою Ів Роше»

Тепер, як стверджує адвокат Навального Ольга Михайлова, відповідно до регламенту ЄСПЛ російський уряд повинен виконати рішення.

Як повідомлялося, Олексія Навального затримали 17 січня після повернення до Росії з Німеччини, де він лікувався після отруєння його в Росії «Новачком». 2 лютого суд за поданням ФСВП замінив політику умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний. Навальний повинен відбути в колонії 2 роки і 8 місяців.

Читайте також: Кулеба заявив про підтримку Навального попри його погляди щодо Криму

Після цього в Росії пройшли кілька масових вуличних акцій протесту прихильників Навального. Понад 10 тисяч їх учасників було затримано, багатьох відправили під арешт. 11 лютого МВС РФ заявило про порушення 90 кримінальних справ після протестів у січні-лютому.

У 2017 році ЄСПЛ визнав вирок у справі «Ів Роше» несправедливим; уряд РФ виплатив Навальному компенсацію, однак сам вирок не скасували.

Фото: EPA/Vostock-photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-