Адвокати Навального звернулися до Ради Європи у зв'язку зі «справою Ів Роше»

Адвокати Навального звернулися до Ради Європи у зв'язку зі «справою Ів Роше»

Укрінформ
Адвокати російського опозиціонера Олексія Навального звернулися до Комітету міністрів Ради Європи у зв'язку з невиконанням Росією рішення ЄСПЛ у «справі Ів Роше».

Про це повідомляє DW з посиланням на адвоката політика Ольгу Михайлову, передає Укрінформ.

Як наголошується, у зверненні зазначено, що Олексій Навальний просить в Комітет міністрів РЄ вжити заходів щодо Росії у зв'язку невиконанням Москвою рішення Європейського суду з прав людини у «справі Ів Роше».

У жовтні 2017 року ЄСПЛ присудив російському опозиціонеру компенсацію в розмірі 80 тисяч євро, визнавши, що влада РФ порушили стосовно нього дві статті Європейської конвенції з прав людини - про право на справедливий судовий розгляд і про покарання виключно на основі закону.

За словами Михайлової, це звернення має бути розглянуто в березні.

Читайте також: Суд над Навальним щодо наклепу на ветерана перенесли на 16 лютого

Як повідомляв Укрінформ, Олексія Навального затримали 17 січня після повернення в Росію з Німеччини, де він лікувався від наслідків отруєння «Новічком». 2 лютого суд замінив політику умовний термін у «справі Ів Роше» на реальний - він повинен відбути в колонії 2 роки і 8 місяців.

23-го і 31 січня, а також 2 лютого після оголошення рішення суду по всій Росії пройшли акції на підтримку Навального. Силовики затримали щонайменше 11 тисяч учасників демонстрацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-