Литва не вакцинуватиме своїх громадян російським

Литва не вакцинуватиме своїх громадян російським "Спутником V"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимон заявила, що в країні не планують використовувати російську вакцину від COVID-19 "Спутник V".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

"Ні, не плануємо, оскільки ця вакцина не зареєстрована в жодній країні Євросоюзу. Європейське агентство лікарських засобів її не оцінює, таким буде коментар", - сказала Шимон журналістам.

На питання, чи закуповуватиме Литва цю вакцину, якщо її зареєструють в ЄС, Шимон відповіла, що не може керуватися припущеннями.

Читайте також: Україна може використати вакцинацію в ОРДЛО як доказ контролю з боку Росії - Резніков

"Європейське агентство лікарських засобів вирішує, яку вакцину зареєструвати, а не пан Боррель. Більше коментарів на цю тему не буде, "Спутник"- не та вакцина, яку ми включили в наш портфель для вакцинації", - сказала вона.

Як повідомлялося, 5 лютого Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, перебуваючи з візитом у Москві, висловив надію на те, що російська вакцина від COVID-19 найближчим часом використовуватиметься в усьому ЄС і що "Спутник V" - "хороша вакцина для всього людства".

Читайте також: Кориневич каже, що Росія тестує «Спутник V» на бюджетниках в окупованому Криму

У Росії вакцину було зареєстровано у серпні 2020 року, багато країн цікавляться її закупівлями.

ЄС підписав шість договорів про придбання 2 млрд доз вакцини різних виробників, але поки зареєстровано лише три варіанти. Поставки вакцини затягує процес виробництва.

Європейське агентство лікарських засобів ще не отримувало заявки на реєстрацію вакцини "Спутник V".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-