Лукашенко наказав закрити кордон Білорусі

Лукашенко наказав закрити кордон Білорусі

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко, легітимність якого не визнає Євросоюз та Україна, наказав закрити державний кордон.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА.

«Нам треба сьогодні ще раз подивитися, ми багато зробили, коли я говорив: ми повинні закрити кордон. Закрити кордон - не зробити його залізною завісою, це нікому не потрібно. Кордон - це зона дружби народів. Ви бачите, нам кинули виклик. Яка тут дружба ... Але народи не винні», - сказав Лукашенко.

Він також додав, що офіційний Мінськ завжди був «надійним заслоном для поляків, литовців, латишів і навіть українців на кордоні».

Читайте також: Лукашенко - про жорсткий розгін протестуючих: «Це був мій наказ»

Лукашенко також звернув увагу, що прикордонній тематиці приділяється особлива увага також у зв'язку з поширенням коронавірусу у світі.

"Ви бачите, який спалах (коронавірусу - ред.) скажений стався у рази в Європі. Та й у нас вже зростання під тисячу (нових випадків - ред.). Слава богу, немає шаленого зростання ковід-пневмоній", - зазначив він.

Читайте також: Лукашенко призначив нового главу МВС на тлі протестів

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня лідерка білоруської опозиції Світлана Тихоновська висунула ультиматум Олександру Лукашенку. Вона заявила, якщо влада до 25 жовтня не виконає ряд певних вимог, то «на вулиці вийде вся Білорусь».

26 жовтня в країні почався масштабний протест і загальнонаціональний страйк. Працівники деяких підприємств не вийшли на зміни.

Читайте також: Кого в армію, кого на вулицю: Лукашенко наказав відрахувати студентів за протести

У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

ЄС і Україна не визнають легітимність Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-