У перший день страйку в Білорусі – сотні затриманих

У перший день страйку в Білорусі – сотні затриманих

Укрінформ
Білоруські правозахисники заявляють про щонайменше 210 затриманих у перший день загальнонаціонального страйку, до якого закликала опозиційний лідер Світлана Тихановська після закінчення терміну ультиматуму, за яким Олександр Лукашенко мав піти у відставку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радыё Свабода.

Співробітники ряду державних і приватних підприємств і навчальних закладів зранку почали протести і мітинги, на підприємствах і вишах заявили про страйки.

Як повідомляє правозахисний центр «Вясна», станом на 18.30 понеділка вже відомо про 210 затриманих у Мінську, Борисові, Гродно, Могильові, Новополоцьку.

Зокрема серед затриманих генеральний директор сайту Onliner Ілля Жуковець і розробник Олександр Махоров, повідомив редактор сайту Микола Козлович. Затриманий також поет Едуард Акулін.

Читайте також: До страйку у Мінську приєдналися студенти й айтішники

Як відомо, Світлана Тихановська 13 жовтня висунула перед владою Білорусі ультиматум, який включав відставку Олександра Лукашенка, звільнення політв'язнів, припинення вуличного насильства.

Читайте також: У Мінську силовики стріляють у протестувальників гумовими кулями, є поранений

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

ЄС і Україна не визнають легітимність Лукашенка.

Читайте також: Гурт Brutto Nostra приєднується до страйку і народного ультиматуму

Лідер опозиції Світлана Тихановська оголосила 25 жовтня днем "Народного ультиматуму" і закликала режим до мирної передачі влади.

Після закінчення терміну ультиматуму Тихановська оголосила загальнонаціональний страйк у Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-