В Іспанії знову ввели надзвичайний стан через коронавірус

В Іспанії знову ввели надзвичайний стан через коронавірус

Укрінформ
Уряд Іспанії запровадив надзвичайний стан вдруге протягом року. Це дасть змогу місцевій владі впроваджувати необхідні карантинні обмеження для запобігання поширенню пандемії коронавірусу в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RTVE.

Наразі надзвичайний стан запроваджено на 15 днів і надалі він має продовжуватися. Як зазначається, в уряді планують утримувати його до квітня 2021 року.

Документ не містить великої кількості обмежень на загальнонаціональному рівні.

Головним його завданням є легалізація різних заходів з боку місцевої влади в регіонах, які за законом мають право самостійно запроваджувати необхідні обмеження, виходячи з епідеміологічної ситуації на місцях.

Читайте також: Влада Іспанії заявляє, що ситуація із COVID-19 вийшла з-під контролю

Протягом цього тижня місцева влада кількох регіонів Іспанії просила уряд запровадити надзвичайний стан, рішення, яке потребує схвалення центрального уряду.

Рішення про запровадження надзвичайного стану, зокрема, дозволяє місцевій владі встановлювати комендантську годину у нічний час - з 23-00 до 6:00.

Як повідомлялося, у світі на COVID-19 захворіли вже 42 952 534 особи. Загинули від коронавірусу 1 154 964 хворих. Водночас одужали 31 674 764 осіб.

Фото: Фото: EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-