Радбез ООН закликав Баку та Єреван до негайного припинення вогню

Радбез ООН закликав Баку та Єреван до негайного припинення вогню

Укрінформ
Рада безпеки ООН закликала Вірменію й Азербайджан негайно припинити бойові дії в Нагірному Карабаху і терміново відновити переговори без попередніх умов.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Зазначається, що члени Радбезу стурбовані повідомленнями про «великомасштабні воєнні дії» в Нагірному Карабаху, вони висловили жаль з приводу людських жертв і втрат серед цивільного населення.

Рада також висловила повну підтримку «центральної ролі» Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка виступає посередником у мирних переговорах, і закликала сторони «тісно співпрацювати з ними для невідкладного відновлення діалогу без попередніх умов».

Читайте також: Нагірний Карабах: Азербайджан заявив про 550 убитих та поранених вірменських військових

Як повідомлялося, вранці 27 вересня Вірменія й Азербайджан відновили бойові дії в Нагірному Карабаху, взаємно звинувативши один одного в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Обидві країни оголосили воєнний стан і мобілізацію.

Читайте також: ПА ОБСЄ закликає Азербайджан та Вірменію припинити бої

Мінська група ОБСЄ, створена в 1992 році, є посередником у налагодженні переговорів про мирне врегулювання конфлікту в Нагірному Карабаху. До групи входять Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Німеччина, Італія, Швеція, Фінляндія і Туреччина. Співголовами групи є Росія, Франція і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-