У Меркель відреагували на визнання Іраном провини за збиття Boeing-737

У Меркель відреагували на визнання Іраном провини за збиття Boeing-737

Укрінформ
У німецькому МЗС позитивно оцінили визнання іранською владою відповідальності за збиття українського пасажирського літака.

Про це заявив у суботу глава відомства Гайко Маас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тегерану слід зробити правильні висновки після розслідування цієї катастрофи та вжити заходів, щоб це більше ніколи не повторилося", - заявив міністр.

Маас знову висловив співчуття рідним жертв у постраждалих країнах.

Читайте також: Збиття літака МАУ: Євросоюз чекає від Ірану прозорого розслідування

Як повідомляв Укрінформ, вранці 8 січня після зльоту з тегеранського аеропорту ім. Імама Хомейні зазнав катастрофи літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, усі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Серед пасажирів авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Читайте також: Катастрофа літака МАУ в Тегерані: хронологія, подробиці, версії

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася внаслідок технічної проблеми літака. Однак вранці 11 січня Іран оголосив, що збив український пасажирський літак випадково. Авіалайнер злетів з аеропорту і, наблизившись до засекреченої військової бази IRGC, був сприйнятий як ворожий об'єкт.

Читайте також: Іран визнав, що збив літак МАУ

Іранська військово-політична формація "Корпус вартових ісламської революції" (КВІР) взяла на себе повну відповідальність за катастрофу літака "Міжнародних авіаліній України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-