Іран визнав, що збив літак МАУ

Іран визнав, що збив літак МАУ

Укрінформ
Іран оголосив уранці в суботу, що збив український пасажирський літак випадково.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на заяву іранських військових.

Помилка була спричинена тим, що літак здійснив різкий, несподіваний поворот у бік засекреченої військової бази, йдеться в заяві.

Повідомлення військових відкидає попереднє твердження Ірану про те, що аварія сталася внаслідок технічної проблеми літака. Хоча раніше він наполегливо заперечував, що його збила ракета.

Читайте також: Іран готується оголосити свою версію авіакатастрофи в Тегерані - CNN

Іран узяв на себе відповідальність через міжнародний тиск, який чинився на країну, вважає видання.

Президент Ірану Хассан Рухані вибачився за збиття іранськими військовими українського пасажирського літака, висловивши співчуття сім'ям загиблих.

Про це він написав у своєму Twitter.

«Ісламська Республіка Іран глибоко шкодує про цю катастрофічну помилку. Мої думки і молитви присвячені усім сім'ям, які перебувають у жалобі. Я висловлюю щирі співчуття», - написав президент.

Рухані зазначив, внутрішнє розслідування Збройних сил дійшло висновку, що «ракети, випущені через людську помилку, що призвела до жахливої катастрофи українського літака і загибелі 176 невинних людей». Він також підкреслив, що розслідування цієї «великої трагедії і непростимої помилки» триває.

Український літак розбився вранці 8 січня після зльоту з тегеранського летовища ім. Імама Хомейні.

На борту літака, що здійснював рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, перебували 176 осіб: 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів та дев'ятеро членів екіпажу. Серед загиблих - 82 громадян Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, а також по 3 громадян ФРН та Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-