Країни ЄС призупинять експорт зброї в Туреччину

Країни ЄС призупинять експорт зброї в Туреччину

Заява
Укрінформ
Країни Європейського Союзу взяли зобов'язання прийняти рішучу позицію на рівні держав стосовно стратегії з експорту зброї до Туреччини.

Про це йдеться у спільній заяві міністрів фінансів держав-членів ЄС за підсумками зустрічі в Люксембурзі

"Країни-члени беруть зобов'язання прийняти рішучу позицію на рівні держав стосовно стратегії з експорту зброї до Туреччини. Відповідна робоча група збереться пізніше на цьому тижні для координація та перегляду позицій країн-членів з цього приводу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Під посольством Туреччини у Києві протестували через вторгнення в Сирію

Як повідомляв Укрінформ, уже декілька країн-членів Євросоюзу ввели ембарго на ввезення зброї до Туреччини на рівні своїх національних урядів: Німеччина, Франція, Фінляндія та Швеція. А ось Угорщина навпаки висловила підтримку діям Анкари.

Окрім цього, країни ЄС також домовились узгодити перелік санкцій проти Туреччини через бурові роботи поблизу узбережжя Кіпру.

Читайте також: Британія також "заморожує" продаж зброї Туреччині

Як відомо, президент Туреччини Ердоган заявив, що не зупинить військову операцію на півночі Сирії навіть попри санкції США і ембарго європейських країн на озброєння. Наступ Туреччини і виведення військ США викликали жорстку міжнародну критику, оскільки сирійські курди були головними союзниками Заходу в боротьбі проти ІДІЛ в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-