Лондон відкидає

Лондон відкидає "технічне" відтермінування Brexit — ЗМІ

Укрінформ
Уряд Великої Британії відкинув можливість технічного відтермінування дедлайну щодо виходу країни з ЄС заради того, аби парламент міг ратифікувати нову Brexit-угоду з блоком.

Про це повідомляє Independent із посиланням на дипломатичні документи ЄС.

"Британський уряд відхилив технічне відтермінування дедлайну щодо Brexit, аби парламент міг ратифікувати нову угоду з (ЄС — ред.)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє газета, відповідну заяву цього тижня зробив радник британського уряду з питань Brexit Девід Фрост на зустрічі у Брюсселі.

Фрост запевнив європейських дипломатів, що ратифікація потенційної нової угоди з ЄС можлива у другій половині жовтня, попри те, що сам вихід країни з блоку запланований на 31 жовтня та робота британського парламенту призупинена до середини жовтня.

Зазначається, що в ЄС вже розробили надзвичайний план, який дозволить Європарламенту в таким умовах також ратифікувати можливу нову угоду з Лондоном.

Читайте також: Британська влада має намір прискорити переговори про Brexit-угоду

Раніше в британському уряді заявили про намір прискорити процес перемовин щодо угоди про вихід країни з Європейського Союзу.

Як відомо, британський парламент тричі поспіль відхилив угоду про Brexit, розроблену попередньою главою британського уряду Терезою Мей та погоджену з Брюсселем.

Сам вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 31 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-