Десять днів до Brexit: євродепутат розповів про можливості Британії

Десять днів до Brexit: євродепутат розповів про можливості Британії

Укрінформ
Ситуація навколо виходу Великої Британії з ЄС може розглядатися як вакцинація для тих країн, які піддають сумніву цінності великого Європейського проекту.

Таку думку висловив депутат Європарламенту від Великої Британії Чарльз Теннок на засіданні Комітету Європарламенту із закордонних справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реалії такі, що вся ця історія навколо Brexit є вакцинацією для інших країн стосовно цінностей великого Європейського проекту. Я дуже сподіваюся, що представники національних парламентів погодяться із позицією пана Туска (президента Європейської Ради - ред.), який бачить ширшу картину, стратегічні переваги збереження Великої Британії в Європейському Союзі», - підкреслив євродепутат.

Читайте також: У Європарламенті заявляють, що “жорсткий” Brexit майже неминучий

Таким чином, він переконаний, що найкращим варіантом для Великої Британії було би залишатися повноправним членом Європейського Союзу. І шанси на це зберігаються, навіть протягом цих десяти діб, що залишилися до того, як має відбутися вихід країни з ЄС, імовірно, за відсутності будь-якої угоди.

Зокрема, Теннок висловив сподівання, що Велика Британія все ще може домогтися продовження терміну виходу та скористається цим для організації повторного референдуму і розгляду інших варіантів. За словами євродепутата, всі соціологічні опитування свідчать про те, що британці змінили свою думку. Зокрема, зараз активно свою думку висловлюють молоді виборці, які раніше не брали участі у голосуванні.

Водночас, він висловив розчарування неспроможністю Палати представників британського парламенту ухвалити жоден з чотирьох запропонованих варіантів щодо Brexit.

«Я глибоко розчарований моїми колегами в національному парламенті, які не змогли перебрати контроль від уряду щодо переговорів по Brexit. Вони вкотре провалили голосування щодо всіх чотирьох запропонованих варіантів, це сталося знову. Ідея щодо припинення виходу з Митного союзу провалилася лише через три голоси, моя пропозиція щодо другого референдуму не добрала всього 12 голосів», - заявив Теннок.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками саміту країн-членів ЄС в ніч на 22 березня Євросоюз погодився відтермінувати Brexit з 29 березня до 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться - Велика Британія буде змушена вийти з ЄС 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-