У Словаччині тисячі людей протестували проти реформи суспільного мовника

У Словаччині тисячі людей протестували проти реформи суспільного мовника

Фото
Укрінформ
Тисячі людей зібралися у центрі столиці Словаччини, аби висловити протест проти реформування суспільного мовника RTVS, яке може призвести до повного контролю уряду над ЗМІ.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Зазначається, що коаліційний уряд Словаччини схвалив реформу 24 квітня, а парламент, де прибічники прем’єра Роберта Фіцо мають більшість, як очікується, затвердить її в червні. Запропоновані зміни означають, що суспільний мовник RTVS, припинить своє існування та буде замінений на нову структуру.

План, ініційований міністеркою культури Мартіною Шимковічовою, зазнав широкої критики з боку президентки Зузани Чапутової, журналістів, опозиції, міжнародних медіаорганізацій та Єврокомісії.

«Словацька демократія потребує сильного і незалежного RTVS, а його співробітники - вашої підтримки. Якщо Фіцо здобуде контроль над RTVS, це означатиме рішучий крок на шляху до Орбана та Путіна», - заявив Міхал Шимечка, лідер опозиційної партії «Прогресивна Словаччина», яка організувала акцію протесту на площі Свободи у Братиславі.

Партія Фіцо – Smer - перемогла на парламентських виборах 30 вересня. Критики побоюються, що Словаччина при цьому урядів відмовиться від прозахідного курсу та піде у напрямку Угорщини Орбана.

Читайте також: У Словаччині відбулися акції проти звільнень із культурних установ

Як повідомляв Укрінформ, громадяни Словаччини неодноразово проводили мітинги по всій країні на знак протесту проти політики чинного уряду. Зокрема у січні тисячі людей взяли участь у вуличних протестах проти плану Фіцо внести зміни до кримінального кодексу та ліквідувати національну прокуратуру.

Фото: Branislav Wáclav / Akuality.sk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-