У Європарламенті заявляють, що “жорсткий” Brexit майже неминучий

У Європарламенті заявляють, що “жорсткий” Brexit майже неминучий

Укрінформ
Координатор Європарламенту та екс-прем’єр Бельгії Гі Вергофстадт заявив, що ймовірність виходу Британії зі складу ЄС без будь-якої угоди стала надзвичайно високою.

Про це політик написав на своїй сторінці у Twitter.

«Палата громад в черговий раз проголосувала проти усіх варіантів. Жорсткий Brexit стає майже неминучим. В середу в Об’єднаного Королівства буде останній шанс вийти з цього глухого кута або ж зіткнутися з безоднею», - зазначив Вергофстадт.

Як відомо, в ніч із понеділка на вівторок британські парламентарі провалили індикативні голосування за усі 4 альтернативні варіанти виходу своєї країни з Євросоюзу. А минулої п’ятниці Палата громад уже втретє поспіль відкинула угоду про Brexit, розроблену урядом Терези Мей та ЄС. Цього тижня британська прем’єр може подати цей документ на голосування вчетверте, щоби спробувати в останній момент все ж уникнути неврегульованого Brexit.

Читайте також: Британія втратила через Brexit понад €100 мільярдів

Лідери ЄС наприкінці березня погодилися продовжити Brexit до 22 травня за умови, що Палата громад схвалить угоду про вихід. Тепер Британія має час до 12 квітня, що затвердити угоду або представити альтернативу їй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-