Росія має припинити підживлювати конфлікт на сході України - представники ЄС

Росія має припинити підживлювати конфлікт на сході України - представники ЄС

Укрінформ
Росія має негайно припинити фінансову та військову підтримку озброєним формуванням на сході України і підживлювати конфлікт, а повідомлення про російську зброю та військових на території України викликають глибоке занепокоєння.

Про це у вівторок, 12-го лютого, заявили представники Європейського союзу у спільній заяві перед початком засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми закликаємо Росію негайно перестати підживлювати конфлікт наданням фінансової та військової підтримки озброєним формуванням. Ми залишаємося глибоко стурбованими повідомленнями про присутність російського військового обладнання та військових на територіях, непідконтрольних українському уряду”, - йдеться у заяві.

Читайте також: ООН планує надати українцям на сході $162 мільйони

Вони також закликали надати повний доступ всім міжнародним гуманітарним організаціям до тимчасово окупованих територій і забезпечити доставку гуманітарної допомоги згідно норм міжнародного права. Вони засудили погрози та обмеження руху Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які здебільшого відбуваються на тимчасово окупованій території.

Представники ЄС також привітали план гуманітарної допомоги ООН на сході України на 2019-2020 роки і закликали український уряд продовжувати курс реформ. Вони зазначили, що вірять у можливість мирного вирішення конфлікту та покладають надії у цьому на Мінські угоди та зусилля Нормандської четвірки.

Читайте також: РФ скликає Радбез ООН щодо Мінських угод - Україна називає це "димовою завісою"

У заяві окремо наголошення на невизнанні незаконної анексії Автономної республіки Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-