ООН планує надати українцям на сході $162 мільйони

ООН планує надати українцям на сході $162 мільйони

Укрінформ
Для надання допомоги та забезпечення захисту найбільш незахищених людей на сході України у 2019 році необхідно 162 млн доларів США.

Про це сказала координатор системи ООН/координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"План, який ми ініціюємо сьогодні, передбачає використання 162 млн доларів для надання допомоги 2,3 млн українців, що проживають по обидві сторони лінії розмежування... Сьогодні я звернулася до міжнародного товариства із закликом якомога швидше профінансувати цю гуманітарну діяльність для того, щоб надати допомогу людям, які її потребують", - сказала Лубрані.

Вона зазначила, що минулорічний план гуманітарного реагування був недофінансований, і для його реалізації отримали лише 72 млн доларів зі 187 млн доларів, які були заплановані.

"Я думаю, що моїм завданням буде привертати більше уваги до цього конфлікту і до того факту, що це не заморожений конфлікт, а гарячий. Кожного дня внаслідок нього страждають і гинуть люди" , - наголосила Лубрані.

Вона додала, що під час презентації плану гуманітарного реагування були присутні представники донорів та партнерів України, "які взяли на себе зобов'язання допомогти фінансово".

Читайте також: Із початку війни на Донбасі загинули понад 3 тисячі цивільних - ООН

План гуманітарного реагування визначає дорожню карту для 43 установ ООН, національних та міжнародних організацій щодо здійснення колективних гуманітарних заходів задля надання допомоги цивільним громадянам у різних секторах, зокрема надання продуктів харчування, житла, предметів домашнього вжитку, забезпечення підтримки для підготовки до зими та доступу до чистої води, освіти та належних медичних послуг у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-