Із початку війни на Донбасі загинули понад 3 тисячі цивільних - ООН

Із початку війни на Донбасі загинули понад 3 тисячі цивільних - ООН

Укрінформ
Координатор системи ООН/координатор з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані заявила, що внаслідок конфлікту на сході України загинули понад 3 тис. цивільного населення.

Про це вона сказала під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як координатор системи ООН та координатор з гуманітарних питань в Україні я дуже занепокоєна наслідками цієї кризи, яка триває в Україні вже шостий рік... Вплив на гуманітарну ситуацію надзвичайний. Із 2014 року ми зафіксували понад 3 300 випадків смертей серед цивільного населення та понад 9 тисяч осіб, які отримали ушкодження", - сказала Лубрані.

Вона додала, що "лише за останній рік зареєстровано 279 смертей серед цивільного населення", а часті обстріли та замінування територій не дають можливості зменшити цю цифру.

"Лінія розмежування довжиною 427 кілометрів зруйнувала можливості доступу до різноманітних послуг, зв'язки між родинами та інші ключові речі", - сказала Лубрані.

Читайте також: Окупанти спалили свій штаб на Донбасі, щоб приховати розкрадання зброї

Вона також відзначила зусилля уряду, "які дозволили покращити ситуацію в офіційних КПВВ", згадала зусилля Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, їхню працю "для покращення життя понад 1, 5 мільйона внутрішньо переміщених осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-