Нідерланди хочуть переманити з Британії більше 250 компаній після Brexit

Нідерланди хочуть переманити з Британії більше 250 компаній після Brexit

Укрінформ
Уряд Нідерландів веде переговори з понад 250 компаніями про переведення їхнього бізнесу з Британії після виходу країни з Європейського Союзу.

Про це повідомляє The Guardian.

«Нідерландське агентство іноземних інвестицій веде переговори з понад 250 закордонними компаніями, які розглядають питання про перехід до Нідерландів після Brexit», - йдеться у заяві міністерства.

Більшість з цих компаній є британськими, але деякі з них - це американські та азіатські фірми, які переглядають дислокацію своїх філій у Європі.

«До них відносяться компанії у фінансовому секторі, ЗМІ та рекламі, сфері природничих наук, охорони здоров'я та логістики», - йдеться у заяві.

Міністерство економіки Нідерландів минулого року залучило 42 британські компанії, таким чином створивши майже 2 тисячі робочих місць. Цього року Нідерланди хочуть збільшити зусилля щодо залучення британського бізнесу.

Читайте також: Мей і Юнкер домовитися не змогли - ЄС лишає незмінною позицію щодо Brexit

Як зазначає видання, серед компаній, які вирішили інвестувати в Нідерланди - телеканал Discovery, Sony і Bloomberg.

Як повідомлялося, Британія має вийти зі складу ЄС 29 березня цього року. 15 січня британські парламентарії не підтримали запропоновану прем'єром Терезою Мей угоду по Brexit. Тепер прем'єр-міністр Великої Британії очікує більше поступок від ЄС, щоб вийти з глухого кута через ситуацію з угодою по Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-