ЄС, як і раніше, вважає угоду щодо Brexit найкращою з можливих – Юнкер

ЄС, як і раніше, вважає угоду щодо Brexit найкращою з можливих – Юнкер

Укрінформ
Європейський Союз продовжує вважати угоду щодо Brexit найкращою з можливих компромісних рішень між ЄС і Великобританією, і результати голосування в британській Палаті представників не змінило цю позицію.

Про це у середу під час дебатів у Європейському парламенті щодо переговорів з Великобританією за статтею 50 Угоди ЄС щодо виходу цієї країни з Євросоюзу заявив Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, повідомляє прес-служба Європейської Комісії.

«Угода про вихід залишається найкращою та єдино можливою. Європейський Союз заявляв про це у листопаді. Ми говорили про це у грудні. Ми сказали про це після змістовного голосування у Палаті представників у січні. Дебати та голосування у Палаті представників, які відбулися вчора ввечері, не змінили цю позицію. Угода про вихід (Великобританії) не буде предметом нових переговорів», - заявив Жан-Клод Юнкер.

Читайте також: Єврокомісія захистила освіту, соцпрограми та бюджет у випадку провалу Brexit

Він окремо наголосив, що обидві сторони голосно та чітко заявили, що не може бути «жорсткого» кордону на острові Ірландія, не буде «повернення у найтемніші часи минулого».

Читайте також: Британія вийде з Євросоюзу 1 січня 2020 року - євродепутат

Як повідомляли міжнародні ЗМІ, під час розгляду Угоди щодо Brexit ввечері 29 січня британський Парламент відхилив можливість «жорсткого» виходу без досягнення угоди з ЄС, а також не прийняли пропозицію про відкладення Brexit з 29 березня на кінець 2019 року.

Читайте також: У Берліні не допускають перегляду угоди щодо Brexit

Крім того, британські парламентарі виступили за виключення з угоди пункту щодо прикордонного сполучення між Ірландією та Північною Ірландією, який не дозволяє встановлення жорсткого кордону на цій ділянці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-