У Берліні не допускають перегляду угоди щодо Brexit

У Берліні не допускають перегляду угоди щодо Brexit

Укрінформ
У Німеччині заперечують можливість перегляду узгодженого наприкінці минулого року угоди про вихід Великобританії зі складу ЄС.

Це в черговий раз повторив у середу на брифінгу в Берліні офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перегляд угоди про вихід не стоїть на порядку денному», - сказав Зайберт.

Читайте також: ЄС спростовує можливість нових переговорів щодо Brexit

За його словами, федеральний уряд вітає той факт, що депутати нижньої палати британського парламенту висловилися напередодні за те, що країна не бажає залишити ЄС без угоди.

Читайте також: Берлін у питанні Brexit стоїть на боці Ірландії - Маас

Водночас, за його словами, уряд ФРН прийняв до відома, що нижній палаті парламенту потрібно більше ясності з приводу майбутнього прикордонного режиму між Ірландією і Північною Ірландією.

«Тепер це справа прем'єра Терези Мей - дати конкретні пояснення щодо даної теми Мішелю Барньє (переговірнику ЄС щодо Brexit) і президенту Єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру», - додав прес-секретар німецького уряду.

Читайте також: Британія вийде з Євросоюзу 1 січня 2020 року - євродепутат

Як відомо, Британія має вийти зі складу ЄС 29 березня 2019 року. Проте 28 січня парламент країни проголосував за перегляд умов виходу Великої Британії. Досі представники двадцяти семи країн ЄС виключали можливість внесення змін до угоди про Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-