Єврокомісія захистила освіту, соцпрограми та бюджет у випадку провалу Brexit

Єврокомісія захистила освіту, соцпрограми та бюджет у випадку провалу Brexit

Укрінформ
Європейська комісія ухвалила фінальний пакет запобіжних заходів на випадок провалу Brexit, який включає програми захисту фінансування у найважливіших сферах, таких як освіта і соціальний захист, формування бюджету ЄС.

Повідомлення про це розміщене на сайті Європейської Комісії.

"Ухвалені сьогодні заходи передбачають, що на випадок невдачі (Brexit) молодь з країн ЄС і Великобританії, яка бере участь у програмі Erasmus+ за станом на 30 березня 2019 року, зможе завершити власну участь без перерви. Влада в країнах ЄС буде продовжувати враховувати періоди страхування, працевлаштування або проживання в Великобританії до моменту її виходу, при обчислюванні соціальних виплат, таких як пенсія. Суб’єкти у Великобританії, які отримують фінансування з ЄС, будуть продовжувати отримувати виплати за поточними контрактами, якщо Великобританія поважатиме власні зобов’язання перед бюджетом ЄС", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Берліні не допускають перегляду угоди щодо Brexit

Єврокомісія зазначає, що ці заходи є тимчасовими, та потребують ухвалення з боку країн-членів ЄС.

Як відомо, Британія має вийти зі складу ЄС 29 березня 2019 року. Проте 28 січня парламент країни проголосував за перегляд умов виходу Великої Британії. Досі представники двадцяти семи країн ЄС виключали можливість внесення змін до угоди про Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-