В Австрії навесні обіцяють реформу в системі надання притулку

В Австрії навесні обіцяють реформу в системі надання притулку

Укрінформ
Реформа у системі надання притулку для біженців в Австрії буде проведена коаліційним урядом країни у березні 2019 року.

Про це йдеться у спільній заяві урядових координаторів Гернота Блюмеля (від "Австрійської народної партії, OVP) та Норберта Гофера (від "Австрійської партії свободи", FPO), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В програмі уряду прописана реформа юридичної допомоги (для прохачів притулку – ред.) і вона буде спільно напрацьована. Ми домовилися, що міністерства юстиції та внутрішніх справ до березня розроблять спільну пропозицію щодо реформи юридичної допомоги і вона буде так сама у березні прийнята в Раді міністрів", - йдеться у заяві.

Читайте також: Євросоюз перераховуватиме допомогу біженцям у Туреччині на картки

Зазначається, що здійснення юридичних консультацій для шукачів притулку має бути передано до державної агенції.

Наразі проведенням юридичних консультацій для шукачів притулку в Австрії займаються за дорученням МВС чи мін’юсту приватні неурядові організації. Відповідно до урядових планів, щонайпізніше з 2020 року ці питання повинна перейняти на себе нове федеральне агентство, яке знаходиметься у складі міністерства внутрішніх справ. Очолюване політиком від правопопулістської партії МВС стверджує, що таким чином будуть прискорені пов’язані з наданням притулку процеси. Критики, втім, вбачають в цих плану загрозу незалежності цих процесів.

Читайте також: У Середземному морі за вихідні врятували понад 500 мігрантів

Раніше австрійські ЗМІ повідомили про наявність суттєвих розбіжностей щодо реформи між очільниками міністерства юстиції Йозефом Мозером (від OVP) та МВС Гербертом Кіклем (від FPO). Так, в МВС хотіли вже з нового 2019 року скасувати усі відповідні договори про співпрацю з неурядовими організаціями, втім в мін’юсті висловилися проти.

Планується, що в рамках реформи також відбудеться передача в "державні руки"і процесу обслуговування біженців: наразі усіма закладами у федеральній системі прохачів притулку, у т.ч. найбільшим таборам біженців в Трайскірхен, опікується швейцарська компанія ORS. Згідно з планами МВС Австрії, нове федеральне агентство повинно перейняти на себе ці функції орієнтовно всередині 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-