Туреччина випробувала власну авіабомбу: пробила метр бетону

Туреччина випробувала власну авіабомбу: пробила метр бетону

Відео
Укрінформ
Туреччина успішно випробувала нову авіабомбу MK-84.

Про це повідомляє агентство "Анадолу".

"Випробування відбулися на базі HABRAS у районі Карапинар провінції Конья. За випробуваннями спостерігав міністр промисловості і технологій Туреччини Мустафа Варанк. Авіабомба вагою в одну тонну подолала швидкість звуку і пробила бетонну ціль завтовшки один метр, укріплену сталевими арматурами", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється з посиланням на Міністерство промисловості і технологій Туреччини, у процесі випробувань авіабомбу розігнали до швидкості 1850 кілометрів за годину.

ЗМІ нагадує, що раніше за кордоном була успішно випробувана мініатюрна проникаюча боєголовка для бомби вагою 113 кілограми. За випробуваннями спостерігав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Читайте також: Туреччина пригнала танки й БТРи до кордону із Сирією

Церемонія відкриття випробувальної бази HABRAS, побудованої з ініціативи Ради Туреччини з науково-технічних досліджень (TÜBİTAK), відбулася 31 жовтня за участю президента Туреччини.

База призначена для випробувань збройових систем вітчизняного виробництва на етапі розробок, боєприпасів перед запуском у серійне виробництво, а також тестування закуплених за кордоном систем озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-