Міністр військового кабінету Ізраїлю погрожує відставкою, якщо Нетаньягу не виконає його умови

Міністр військового кабінету Ізраїлю погрожує відставкою, якщо Нетаньягу не виконає його умови

Укрінформ
Член військового кабінету, колишній міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц вимагає від уряду розробити до 8 червня план війни проти ХАМАСу, погрожуючи вийти з уряду, якщо його вимоги не будуть виконані.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, про це він заявив у суботу в місті Рамат-Ган.

За його словами, план має передбачати ліквідацію ХАМАСу, звільнення заручників, створення альтернативного уряду в секторі, повернення ізраїльтян на північ Ізраїлю, а також досягнення прогресу в нормалізації відносин з Саудівською Аравією.

Ганц переконаний, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу повинен вибирати між «перемогою і катастрофою».

«Якщо (Нетаньягу) вирішить вести націю до прірви, ми вийдемо з уряду, звернемося до народу й сформуємо уряд, який зможе принести справжню перемогу», – сказав він.

Ганц заявив, що підтримує воєнну операцію Ізраїлю в Рафаху, назвавши це місто «воротами» для відновлення ХАМАСу. Водночас він визнає згубний вплив війни на цивільне населення й наполягає на необхідності «рішучих дій».

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю відкинув погрози Ганца покинути уряд, заявивши, що ультиматум, який він висунув щодо плану війни проти ХАМАСу, зашкодить Ізраїлю.

«Умови, висунуті Бенні Ганцом, – це порожні слова, значення яких зрозуміле: закінчення війни й поразка Ізраїлю, відмова від більшості заручників, залишення ХАМАСу недоторканим і створення палестинської держави», – ідеться в заяві офісу.

Читайте також: Ізраїль боротиметься наодинці проти ХАМАСу, якщо це буде потрібно - Нетаньягу

Нетаньягу вважає, що Ганц роз'яснить громадськості свої позиції з цих питань, зазначили в уряді.

Зазначається, що вихід Ганца з надзвичайного військового кабінету може зашкодити іміджу єдності у воєнний час, який Нетаньягу намагався демонструвати протягом усієї війни в Газі.

Як повідомлялося, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що воєнна операція в Рафаху не припиниться, поки ХАМАС не буде ліквідований в цьому районі, або поки не буде досягнута й реалізована угода про звільнення заручників.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-