Фінляндія викликала

Фінляндія викликала "на килим" російського посла через скандал з GPS

Укрінформ
МЗС Фінляндії викликала посла Росії Павла Кузнєцова для обговорення інциденту з глушенням сигналу GPS під час навчань НАТО.

Про це повідомив голова МЗС Фінляндії Тімо Сойні, передає видання Ilkka.

Голова МЗС Фінляндії не пояснив, як саме вирахували причетність Росії, проте сказав, що для його країни та для Норвегії це очевидно.

Читайте також: До збоїв у роботу GPS на навчаннях НАТО причетна Росія - МЗС Фінляндії

Як повідомляє Yle з посиланням на слова Міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні, зустріч, яку проведе статс-секретар Анттонен, відбудеться в понеділок вранці, 19 листопада.

Раніше у Фінляндії та у Норвегії зафіксували втручання в роботу систем GPS під час навчань НАТО. Президент Фінляндії Саулі Нііністьо зажадав розслідувати втручання в роботу супутникових навігаційних систем.

Як повідомлялося, у Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада пройшли найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture-2018.

Читайте також: Норвегія звинуватила Росію у збоях в роботі GPS на навчаннях НАТО

У масштабних навчаннях взяли участь війська країн-членів Альянсу, а також Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Всього у навчаннях, які проходили у повітрі, на суші й на морі, брали участь близько 50 тисяч осіб особового складу. У Trident Juncture було задіяно 65 кораблів, 250 військових літаків і близько 10 тисяч одиниць техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-