До збоїв у роботу GPS на навчаннях НАТО причетна Росія - МЗС Фінляндії

До збоїв у роботу GPS на навчаннях НАТО причетна Росія - МЗС Фінляндії

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Фінляндії вважає достовірними відомості, отримані від Норвегії, згідно з якими втручання у роботу GPS під час військових навчань НАТО Trident Juncture велося з боку Росії.

Про це повідомляє Yle з посиланням на МЗС Фінляндії.

"МЗС вважає достовірними відомості, отримані від Норвегії, згідно з якими втручання в роботу GPS велося з боку Росії. Поки що, втім, міністерство не розголошує технічних подробиць справи", - говориться у повідомленні.

Зазначається, що фінське зовнішньополітичне відомство передало доповідь про те, що сталося, парламентській комісії із закордонних справ.

"Фінляндія обговорить це питання з Росією по дипломатичних каналах і виходитиме з того, що подібна діяльність не повинна наражати на небезпеку безпеку повітряного руху", - заявили у МЗС Фінляндії.

Читайте також: ПА НАТО готує нову відповідь на гібридну агресію Росії – Фріз

Як повідомлялося, у Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада пройшли найбільші після закінчення холодної війни військові навчання НАТО Trident Juncture-2018.

У масштабних навчаннях взяли участь війська країн-членів Альянсу, а також Швеції, Фінляндії, України, Грузії та Йорданії. Всього у навчаннях, які проходили у повітрі, на суші й на морі, брали участь близько 50 тисяч осіб особового складу. У Trident Juncture було задіяно 65 кораблів, 250 військових літаків і близько 10 тисяч одиниць техніки.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-