ПА НАТО готує нову відповідь на гібридну агресію Росії – Фріз

ПА НАТО готує нову відповідь на гібридну агресію Росії – Фріз

Укрінформ
Під час 64-ї щорічної сесії Парламентської асамблеї НАТО, яка відбудеться 17-18 листопада у Канаді, планується ухвалити низку резолюцій, зокрема щодо оновлення відповіді на гібридну тактику Росії.

Про це повідомила голова постійної делегації у ПА НАТО, народний депутат Ірина Фріз, інформує у п'ятницю прес-служба БПП

"Голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз, народні депутати фракції БПП Оксана Юринець, Ольга Бєлькова та перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко візьмуть участь у 64-й щорічній сесії ПА НАТО, яка проходитиме 17-18 листопада у місті Галіфакс (Канада)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за результатами пленарних засідань заплановано ухвалити низку резолюцій. Зокрема, щодо оновлення відповіді на гібридну тактику Росії та безпеки і співробітництва на крайній півночі.

Повідомляється також, що на засіданнях учасники 64-ї щорічної сесії ПА НАТО планують обговорити антизахідну програму Кремля та складність його гібридного інструментарію, що варіює від політичного втручання до застосування сили, цілеспрямованих вбивств, агресивного шпигунства, експорту злочинності та корупції, перетворення інформації на зброю, проведення кібератак і застосування економічного тиску.

Читайте також: Норвегія звинуватила Росію у збоях в роботі GPS на навчаннях НАТО

Серед іншого, ПА НАТО має намір висловити стурбованість масштабами російського військового нарощування сил в Арктиці, включаючи модернізацію Північного флоту, створення військової інфраструктури у всьому регіоні, розвиток системи обмеження/заборони доступу до певних зон (A2/AD), значну активізацію діяльності повітряних та підводних суден на кордонах з Альянсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-