В Австрії реформують контррозвідку

В Австрії реформують контррозвідку

Укрінформ
В рамках реформи Федерального відомства із захисту конституції та боротьби з тероризмом (BVT) створять окремий структурний підрозділ та наберуть 100 додаткових співробітників.

Про це повідомляє австрійське видання Kurier.

"Як йдеться у внутрішньому документі щодо реформи BVT, міністр внутрішніх справ Герберт Кікль (FPO) має намір збільшити відомство із захисту конституції на 100 осіб та створити новий структурний підрозділ", - йдеться у статті.

Читайте також: В Австрії зловили другого за тиждень російського шпигуна - ЗМІ

Зазначається, що попередні повідомлення про те, що працівники BVT, які займаються розслідуванням кримінальних злочинів в сфері захисту державності, будуть передані до федерального відомства кримінальної поліції, не підтвердилися. Натомість у службі буде створений окремий підрозділ, куди увійдуть співробітники з різних відділів, а також будуть набрані нові. Також буде створена низка нових керівних посад. Реформа, зокрема, зачепить відділ, який займається тероризмом та екстремізмом. Набір у новий підрозділ відбуватиметься шляхом конкурсного відбору.

Читайте також: Затриманому в Австрії шпигуну Кремля може світити до 10 років за гратами

Як пише Kurier, існують побоювання, що міністр внутрішніх справ Кікль, призначений на посаду від правопопулістської партії FPO, в своїх планах реформи BVT має намір призначити лояльних собі людей на керівні посади в контррозвідці та "відфільтрувати" деякі старі кадри.

В австрійській опозиції вже заявили про обурення щодо намірів очільника МВС.

"Вони роблять де-факто секретну службу в секретній службі – з людьми, яких самі обирають. Це буде очевидно певна FPO-розвідувальна служба", - заявив Ян Крайнер від опозиційної "Соціал-демократичної партії Австрії".

Як повідомлялося, у понеділок стало відомо, що в Австрії затримали 70-річного колишнього полковника австрійської армії, який з 1990-х років і до 2018 року шпигував для російської військової розвідки (ГРУ).

Читайте також: Загравання з "російським ведмедем" не приведе Австрію до добра — депутат

Згідно з інформацією австрійських ЗМІ, полковник вийшов на пенсію близько 5 років тому, однак продовжував працювати на росіян. Наразі триває розслідування, обвинувачений у шпигунстві вже визнав свою провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-